róże z ciasta francuskiego z szynką i serem

479
[Głosów:0    Średnia:0/5]

składniki:
1 płat gotowego ciasta francuskiego
klika plastrów szynki
kilka plastrów żółtego sera
2-3 łyżki ketchupu
1 ząbek czosnku
po szczypcie suszonych przypraw: oregano, bazylia, zioła prowansalskie
sól, pieprz

wykonanie:
Ketchup mieszamy z przyprawami, przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy całość sosem ketchupowym. Za pomocą noża tniemy ciasto w poprzek na pasy o grubości 3 cm. Szynkę i ser kroimy w cieńsze paski.
Na każdym pasie ciasta układamy wzdłuż plastry szynki i sera i zawijamy w rulony. Każdy z gotowych rulonów wkładamy do foremek muffinek. Pieczemy w temp. 180 st. C. przez około 20-25 minut. Podajemy na gorąco.

(Visited 2 588 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here