gwiazdki francuskie nadziane pastą

5611

składniki:
2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
1 białko
2 plasterki ulubionej szynki
2 ząbki czosnku
5 łyżki białego sera
3 łyżki śmietany
sól, pieprz

wykonanie:
Z ciasta francuskiego wykrawamy gwiazdki. Na jedno „ciastko” potrzebujemy 2 gwiazdki z z wyciętymi środkami (mniejszą gwiazdką) + 1 cała, które sklejamy roztrzepanym białkiem. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy złożone ciastka. Wierzch smarujemy białkiem. Pieczemy na złoty kolor. Upieczone odstawiamy do wystudzenia.
Plasterki szynki drobno siekamy, mieszamy z serkiem, śmietaną oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą oraz pieprzem. Przekładamy do worka cukierniczego z końcówką i wyciskamy nadzienie do gwiazdek. Możemy udekorować zieleniną.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here