roladki z tortilli z szynką i papryką – proste

5498

składniki:
2 placki tortilli pszennej lub z ziarnami
serek śmietankowy
ok. 100 g szynki w plastrach, ulubionej
ok. 100 g sera żółtego w plastrach, ulubionego
ok. 1/2 papryki czerwonej
ok. 1/2 papryki żółtej
natka pietruszki

wykonanie:
Każdy placek smarujemy serkiem, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Rozkładamy plasterki szynki oraz plasterki sera. Następnie delikatnie smarujemy serkiem śmietankowym i układamy pokrojoną w słupki paprykę. Roladki zwijamy w ścisłe rulony. Zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez ok. 30 min. w lodówce. Następnie kroimy na mniejsze porcje, możemy spiąć wykałaczką i podajemy.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here