rollsy z tortilli ze szpinakiem i łososiem

6261

składniki:
2 placki tortilli
ok. 300 g serka śmietankowego, ja użyłam fety do której dodałam śmietanę
ok. 150 g łososia wędzonego
ok. 300 g szpinaku mrożonego
2-3 ząbki czosnku
1/2 cebuli
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
tłuszcz do smażenia

wykonanie:
Szpinak rozmrażamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na tłuszczu do zeszklenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak i smażymy, aż wyparuje woda. Doprawiamy do smaku. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Na placki tortilli rozsmarowujemy serek, na serku rozsmarowujemy szpinak a na szpinaku układamy plasterki plasterki łososia. Każdy placek ściśle zwijamy w ruloniki. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Następnie kroimy na porcje i podajemy. Możemy spiąć wykałaczkami.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here