składniki:
2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
wykonanie:
Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty. Rogi każdego kwadratu zawijamy do środka, dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. przez ok. 15 – 20 min., aż ciastka się zrumienią. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia.
składniki na krem:
375 ml mleka
1 budyń waniliowy
2 łyżki cukru
1 żółtko
1 łyża masła
dodatkowo:
świeże owoce np. truskawki, borówki, maliny
wykonanie:
250 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W pozostałym mleku mieszamy budyń z żółtkiem, który dodajemy do gotującego się mleka. Cały czas gotujemy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Jeszcze ciepły budyń nakładamy na upieczone ciasteczka i dekorujemy owocami.
Faktycznie express! 🙂
Mimo to przyciągają wzrok, śliczne 🙂
Dzięki 🙂