składniki:
1 arkusz ciasta francuskiego
ulubiony krem czekoladowy
truskawki, mogą być mrożone (lekko rozmrożone)
dodatkowo:
cukier puder
wykonanie:
Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i pozostawiamy na chwilę aby nabrało temperatury pokojowej (wtedy podczas pieczenia nie będzie się kurczyło). Wycinamy serduszka, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku każdego rozsmarowujemy po ok. 1/2 – 1 łyżeczce kremu czekoladowego. Układamy plasterki truskawek. Pieczemy w 180 st. C do zrumienienia. Po upieczeniu studzimy na kratce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Ależ one śliczne! 🙂
Cieszę się, że się podobają 🙂 Są łatwe w wykonaniu, i są ekspresowe 🙂
Piękne serdusia.
Lubię takie łatwe i efektowne przepisy…
🙂