kawa po irlandzku

    1336
    [Głosów: 1   Average: 5/5]

    składniki:
    200 ml świeżo zaparzonej mocnej kawy
    30 ml whiskey, najlepiej irlandzkiej
    1 łyżeczka cukru trzcinowego (lub do smaku)
    bita śmietana
    kakao w proszku lub starta czekolada do posypania

    wykonanie:
    Do szklanki lub kubka wsypujemy cukier, wlewamy whiskey, mieszamy. Następnie wlewamy świeżo zaparzoną kawę, bez fusów i delikatnie mieszamy. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i oprószamy kakao lub startą czekoladą. Polecam zaparzoną kawę przelać przez filtr do kawy. Ja przelałam tylko przez siteczko co za tym idzie troszkę fusów pozostało.

    (Visited 558 times)

    2 KOMENTARZE

      • polecam zrobić w domu 🙂 i dobrać proporcje wg własnego podniebienia 😉 Przygotowując w domu mamy kontrolę nad mocą 🙂 słodyczą i ilością śmietanki 🙂

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here