ciasteczka z marmoladą oprószone cukrem

4357

składniki:
250 g mąki orkiszowej lub pszennej
2 ugotowane żółtka
80 cukru
150 g masła

wykonanie:
Z podanych składników zagniatamy ciasto, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 30 min. w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy z 1/2 części wycinamy pełne krążki z pozostałej części wycinamy krążki z dziurką. Pełne krążki smarujemy białkiem, przyklejamy do nich krążki z dziurkami. Do każdej dziurki nakładamy po trochę marmolady. Wierzch ciasta smarujemy białkiem i oprószamy cukrem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 10-15 min., na złoty kolor.

dodatkowo:
2 białka, surowe
marmolada
cukier do oprószenia

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here