sałatka makaronowa z szynką i papryką

    2690
    [Głosów:12    Średnia:4.3/5]

    składniki:
    200 g makaronu świderki lub penne
    150 g szynki, ulubionej
    1 duża, czerwona papryka
    100 g sera żółtego
    1-2 ogórki zielone
    natka pietruszki
    ok. 5-6 łyżek majonezu
    sól, pieprz

    wykonanie:
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie (wg instrukcji na opakowaniu). Ugotowany odcedzamy i przelewamy zimną woda. Szynkę, ogórki oraz paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy do makaronu, mieszamy. Dodajemy majonez, natkę pietruszki i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Schładzamy w lodówce i podajemy.

    (Visited 9 190 times)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here