malinowa pianka bez pieczenia z owocami i galaretką

3867

składniki:
300 ml śmietanki kremówki 30%
1 galaretka malinowa + 250 ml wody
2 garstki malin i jeżyn
1 galaretka o smaku owoców leśnych + 400 ml wody
biszkopty na dno formy

wykonanie:
Galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Biszkopty układamy na dnie formy/ tortownicy (23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Kremówkę ubijamy na sztywno. Do ubitej kremówki wlewamy zimną galaretkę i mieszamy do połączenia się. Gotową masę delikatnie wykładamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Na tężejącej masie układamy owoce i ponownie wkładamy do lodówki aby masa całkowicie stężała. Następnie wylewamy lekko tężejącą galaretkę o smaku owoców leśnych. Wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje można podawać 🙂

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here