sernik królewski z brzoskwiniami

13733

składniki na ciasto:
500 g mąki
200 g masła, schłodzonego
200 g cukru pudru
3 łyżki kakao
2 jajka
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżeczki proszku do pieczenia


wykonanie:
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Dzielimy na dwie części i schładzamy w lodówce przez ok. 1 godz. Po tym czasie jedną część ciasta ścieramy na tace o grubych oczkach lub wałkujemy i umieszczamy na w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiekamy w ok. 180 st. C.

składniki na masę serową:
1200 g sera białego, zmielonego
200 g cukru
100 g masła, roztopionego
150 g śmietany 18%
5 jajek
1 budyń waniliowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 puszka brzoskwiń

wykonanie:
Brzoskwinie kroimy w kostkę. Do garnka przekładamy wszystkie składnik oprócz brzoskwiń i miksujemy tylko do połączenia się składników. Około 3/4 masy serowej przekładamy na podpieczone ciasto, układamy pokrojone brzoskwinie i wykładamy pozostałą masę serową. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy w ok. 175 st. C przez ok. 70 min.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here