sałatka z zupek chińskich idealna na przyjęcie

3970

składniki:
2 zupki chińskie o smaku kurczaka
1 papryka
2-3 świeże ogórki gruntowe
200 g szynki (ulubionej)
1 mała puszka kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu lub więcej
opcjonalnie:
kawałek pora

wykonanie:
Makaron z zupek kruszymy, zalewamy ok. 250 ml gorącej wody, dodajemy jedną suchą przyprawę z opakowania, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Paprykę, szynkę oraz obrane ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez. Opcjonalnie doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę schładzamy w lodówce.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here