składniki:
250 g mleka skondensowanego, może być słodzone
375 ml gorącej wody
3 łyżeczki żelatyny
1 galaretka zielona + 250 ml gorącej wody
1 galaretka czerwona + 250 ml gorącej wody
1 galaretka pomarańczowa + 250 ml gorącej wody
wykonanie:
Każdą galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i wkładamy do lodówki aby stężała. Stężałe galaretki kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w 125 ml gorącej wody, wlewamy do pozostałej wody a następnie do mleka skondensowanego i mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Tortownicę (ok. 20 cm średnicy) dokładnie wykładamy folią spożywczą. Do wystudzonego mleka z wodą dodajemy pokrojone galaretki, mieszamy i przelewamy do tortownicy. Całość wstawiamy do lodówki na noc aby stężało.