kotleciki z kaszy gryczanej

1416

składniki:kotlety_z_kaszy_gryczanej
250 g kaszy gryczanej
250 g sera białego
1/2 l bulionu
2 jajka
1 cebula
sól, pieprz, majeranek
opcjonalnie natka pietruszki lub selera
bułka tarta do obtoczenia
tłuszcz do smażenia

wykonanie:
Kaszę płuczemy, zalewamy bulionem i gotujemy na wolnym ogniu, aż wchłonie płyn. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni. Ostudzoną kaszę mielimy (np. za pomocą blendera, Thermomixa)  z serem i posmażoną cebulą. Dodajemy jajka, opcjonalnie natkę pietruszki lub selera i mieszamy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here