paszteciki z mięsem rosołowym

3497

składniki na farsz:
300g mięsa z rosołu
2 marchewki z rosołu
2 pietruszki z rosołu
1/2 selera z rosołu
4 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżki masła
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka cząbru
sól, pieprz

ponadto:
1 białko
kminek

wykonanie:
Mięso i warzywa mielimy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy masło i smażymy na złoty kolor. Do zmielonego mięsa i warzyw dodajemy usmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmaryn i cząber. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

składniki na ciasto:
1 i 1/2 szkl maki
100 g masła
1/2 szkl śmietany

wykonanie:
Ciasto wałkujemy na prostokąt o grubości ok. 0,5 cm. Kroimy na pasy o szerokości ok. 7 cm. Na środek ciasta nakładamy farsz. Zwijamy w rulon zlepionym brzegiem pod spód. Ostrym nożem kroimy na ok. 7 cm kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem do blachy. Smarujemy białkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 180 st. C do uzyskania złotego koloru.

paszteciki_z_rosolu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here