leczo z pieczarkami kiełbasą i mięsem

13908

składniki:
500 g papryki
500 g pomidorów
250 g pieczarek
300 g cebuli
300 g kiełbasy
300 g mięsa wieprzowego
4 ząbki czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki
4 łyżki oleju do smażenia
sól, pieprz

wykonanie:
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy na cząstki.
Paprykę wkładamy do garnka, wlewamy 1 szklankę wody i dusimy ok. 15 min. Do uduszonej papryki dodajemy pomidory, mieszamy i dusimy ok. 10 min. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na patelnię wlewamy 1 łyżkę oleju, wkładamy pieczarki, oprószamy pieprzem i solą i smażymy na złoty kolor. Cebulę obieramy i kroimy na wiórka. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju,  wkładamy mięso i smażymy ok. 15 min. Następnie wkładamy cebulę i razem z mięsem smażymy ok. 10 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy kolejne 10 min.
Do uduszonej papryki i pomidorów wkładamy usmażone pieczarki oraz cebulę, mięso i kiełbasę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sproszkowaną paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko razem mieszamy.
Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.

4 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here