składniki:
4 duże tortille
500 g mięsa mielonego (wieprzowe lub wołowe)
ok. 200 g kukurydzy konserwowej od JAMAR
2 czerwone papryki
2 ząbki czosnku
1 cebula
natka pietruszki
oregano suszone
słodka papryka w proszku
chilli
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
wykonanie:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę dusimy razem z cebulą. Dodajemy mielone mięso, rozdrabniamy i smażymy.Następnie doprawiamy solą, pieprzem, słodka papryką, chilli oraz oregano. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Tortille kroimy na cztery części. Podgrzewamy na patelni. Na każdą nakładamy porcje mięsa oraz paprykę oraz kukurydzę i posypujemy natką pietruszki. Paprykę oraz kukurydzę możemy też dodać do mięsa i poddusić wszystko razem przez parę minut.
* wpis zawiera lokowanie produktu