makaron z fetą i oliwkami

    807
    [Głosów:1    Średnia:5/5]

    składniki:
    ok. 300 g makaronu kokardki
    150 g sera feta
    ok. 2 garście czarnych oliwek
    1 puszka pokrojonych pomidorów
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz, oregano
    świeża natka pietruszki lub oregano lub bazylia
    tłuszcz do smażenia

    wykonanie:
    Makaron gotujemy al dente. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy posiekany czosnek, chwilkę dusimy. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą,pieprzem oraz oregano. Mieszamy i chwilę dusimy. Dodajemy ugotowany makaron, pokrojone w plasterki oliwki i mieszamy. Wykładamy na talerze, na wierch dajemy pokrojony ser feta i posypujemy świeżymi ziołami.

    makaron_feta_oliwki

    (Visited 446 times)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here