spaghetti napoli na ekspresowy obiad

142
[Głosów: 5   Average: 5/5]

składniki:
300 g makaronu
1 puszka pomidorów
1 cebula
3- 4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
sól, pieprz, oregano, bazylia
świeża natka pietruszki, bazylia
ser np. grana padano

wykonanie:
Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, przekładamy na patelnię z oliwą i podsmażamy. Następnie dodajemy posiekany czosnek, pomidory wraz z zalewą, możemy dodać również ok. 100 ml wody w którym gotował się makaron, mieszamy i dusimy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotowy makaron podajemy z sosem. Posypujemy startym serem i posiekaną natką pietruszki lub bazylią.

(Visited 78 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here