
składniki:
200 g kwiatków krwawnika
500 ml alkoholu 40 %
wykonanie:
Kwiatki krwawnika wkładamy do słoika, zalewamy alkoholem i zakręcamy. Odstawiamy w ciepłe, ciemne miejsce na ok. 7 -10 dni. Po tym czasie przefiltrowujemy i rozlewamy najlepiej do ciemnych buteleczek. Przechowujemy w ciemnym pomieszczeniu.
Przyjmujemy w małych ilościach 1-2 razy dziennie po 2 łyżeczki do herbaty.
Krwawnik ma wiele zastosowań. Działa m.in. bakteriostatycznie.
Nie jestem ekspertem… Stosując zioła w celach leczniczych warto zaczerpnąć wiedzy specjalisty…



























![porterówka [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2016/12/porterowka1b1.jpg)
![nalewka truskawkowa [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2016/06/nalewka_truskawkowa.jpg)
![likier truskawkowo różany [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2016/06/likier_truskawka_roza.jpg)
![wytrawna nalewka z truskawek i płatków róży [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2016/06/nalewka_trusk_roza.jpg)


