RSS

muffinki dyniowe

Październik 16

muffiny_dyniowe
składniki:

80 g mąki
100 g cukru
140 g puree z dyni
70 ml oleju
1 jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

wykonanie:
Puree z dyni mieszamy z jajkiem, olejem oraz cukrem. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem oraz imbirem.Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25 min., do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia.

 

Posted by on 16 października 2015 in ciacha i desery, muffiny

4 komentarze

Tags: , , , ,

4 responses to “muffinki dyniowe

  1. Natalia

    16 października 2015 at 09:46

    Dynia to cudne warzywo. Można z niej zrobić wszystko 😀
    Wspaniałe muffinki :d

     
  2. Ewa

    16 października 2015 at 11:58

    pięknie się prezentują , i na pewno są smaczne 🙂

     
    • Aśka

      16 października 2015 at 19:15

      Dziękuję 🙂 są pulchniutkie i pyszne 🙂 Polecam 🙂

       

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *