RSS

pieczarki panierowane

Maj 27

pieczarki_panierowane1składniki:
400 – 500 g pieczarek
2 jajka
bułka tarta
mąka
sól, pieprz
tłuszcz do głębokiego smażenia

wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowy. Jajka wbijamy na talerz, doprawiamy solą oraz pieprzem i rozkłucamy. Pieczarki jeśli mają długie nóżki to przycinamy je równo z kapeluszem, maczamy w jajku, obtaczamy w mące następnie ponownie w jaju a na końcu w bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Wyciągamy na ręcznik papierowy. Podajemy z ulubionym sosem, chlebem, surówkami.

 

Tags: , ,

3 responses to “pieczarki panierowane

  1. Kasia Tapenda

    27 maja 2016 at 02:01

    Pychotka 😀

    Pozdrawiam serdecznie Kasia

     
  2. Kamil

    27 maja 2016 at 18:09

    Dobre są też mini kotleciki pieczarkowe – pieczarki pocięte na plasterki przed panierowaniem 🙂 Albo w ogóle kotleciki mielone z pieczarek są mega

     
    • Aśka

      28 maja 2016 at 11:49

      Kiedyś na pewno i te wersje wypróbuję 🙂

       

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *