domowa kaszanka grillowana z kapustą kiszoną

17360


składniki:

ok. 1000 g kaszanki
750 g kapusty kiszonej
100 g wędzonego boczku
80-90 g cebuli czerwonej
150 g cebuli białej
1 czerwona papryka
4 ząbki czosnku
2 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
1 łyżeczka kozieradki
1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
6 łyżek oleju
6 łyżek wody
sól, pieprz
opcjonalnie: sos majonezowo – keczupowy

wykonanie:
Kapustę odciskamy ze soku. Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki. Boczek kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Czosnek obieramy, drobno kroimy lub przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia, dodajemy wodę olej oraz przyprawy, mieszamy. Tackę aluminiową wykładamy folią aluminiową, wykładamy kapustę z przyprawami, układamy na niej kaszankę i przykrywamy szczelnie folią aluminiową, wkładamy na grilla.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here