szaszłyki z kurczaka i boczku

4110

składniki:
ok. 400 g piersi z kurczaka
200 g boczku w plastrach, wędzonego
1-2 łyżeczki ostrej papryki, sproszkowanej
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju lub oliwy
po ok. 1/4 łyżeczki soli i pieprzu białego
dodatkowo:
drewniane szpatułki

wykonanie:
Mięso kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Dodajemy kawałki mięsa i dokładnie mieszamy, pokrywając marynatą. Wstawiamy na ok. 60 min. do lodówki. Zamarynowane mięso naprzemiennie z plastrami boczku nabijamy na szpatułki. Grilujemy przez ok. 10-15 min. z każdej strony. Podajmy z ulubionymi sosami.


ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here