grillowane żeberka wieprzowe z musztardą i rozmarynem

255
[Głosów:0    Średnia:0/5]

składniki:
ok. 1500 g żeberek wieprzowych
składniki na marynatę:
200 g musztardy ostrej
4 liście laurowe
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka oregano
sól, pieprz

wykonanie:
Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Oprószamy solą oraz pieprzem. Musztardę mieszamy z rozmarynem, oregano i majerankiem. Gotową marynatą smarujemy żeberka. Układamy w szklanym naczyniu przekładając liściem laurowym. Naczynie przykrywamy np. folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 24 godz. Po tym czasie żeberka grillujemy. Podajemy z ulubionymi warzywami, sałatami.

zeberka_w_muszt_oregano

(Visited 261 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here