pieczywo czosnkowe

3616


składniki:

2 małe bagietki
4 – 5 ząbków czosnku
2 łyżki świeżego oregano lub natki pietruszki
50 g masła
pieprz

wykonanie:
Bagietki kroimy na kromki, starając się zachować kolejność, aby ich nie pomieszać. W miseczce mieszamy miękkie masło z przeciśnięty przez praskę czosnkiem oraz świeżymi, drobno posiekanymi ziołami, doprawiamy pieprzem. Każdą kromkę smarujemy masłem ziołowymi, układamy z nich ponownie bagietki. Każdą bagietkę dokładnie zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 st. C), pieczemy przez ok. 10 – 15 min., aż masło się roztopi a pieczywo będzie gorące. W ten sam sposób możemy takie pieczywo upiec również na grillu. Podajemy jako dodatek do różnych dań.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here