grillowane brzoskwinie z mascarpone

119
[Głosów:1    Średnia:5/5]


składniki:

4 świeże brzoskwinie
250 g sera mascarpone
100 ml śmietanki 30%
ok. 1/2 szkl orzechów włoskich
olej słonecznikowy
syrop klonowy
parę świeżych listków mięty

wykonanie:
Serek miksujemy, dodajemy ubitą śmietankę, posiekane orzechy oraz do smaku posiekane listki mięty, mieszamy i schładzamy w lodówce. Brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Następnie każdą połówkę smarujemy olejem i grillujemy na ruszcie z obu stron. Grillujemy ok. 5 -10 min., aż będą gorące. Przekładamy na talerz, nakładamy krem z mascarpone i polewamy syropem klonowym. Podajemy od razu. Smacznego! 🙂

brzoskwinie_grillowane

(Visited 389 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here