gulasz cielęcy z pieczarkami i papryką

6654


składniki:

750 g mięsa cielęcego (łopatka)
2 papryki żółte
1 papryka czerwona
3 cebule
300 g pieczarek
4 ząbki czosnku
4 łyżki oleju słonecznikowego
2 listki laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka kozieradki
150 ml białego wina
1 szklanka bulionu
sól, pieprz
świeży koperek

wykonanie:
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i ostrą papryką. W rondlu rozgrzewamy olej, wkładamy mięso dodajemy drobno pokrojony czosnek, kozieradkę, liść laurowy, ziele angielskie i smażymy ok. 15 min.Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Do podsmażonego mięsa dodajemy cebulę, pieczarki paprykę, wino oraz bulion i dusimy ok. 30 min. Dodajemy koncentrat pomidorowy dusimy do miękkości ok. 30 min. Przed podaniem posypujemy świeżo pokrojonym koperkiem.

1 KOMENTARZ

Skomentuj gulasz z karkówki Anuluj odpowiedź

Please enter your comment!
Please enter your name here