jajka faszerowane jarmużem i szynką

2321

*składniki:
5 jajek
2 średniej wielkości liście jarmużu
4 plasterki dobrej jakości szynki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Oddzielamy żółtka od białek. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Jarmuż myjemy, usuwamy główny nerw i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 2 min. Odsączamy z nadmiaru wody i drobno siekamy.  Żółtka rozcieramy np. widelcem, dodajemy do nich szynkę, jarmuż oraz majonez. Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowym farszem napełniamy białka.

*Proporcje składników możemy zmieniać wg własnego smaku.

jajka_farsz_jarmuz1

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here