pieczarki panierowane

5732

składniki:
400 – 500 g pieczarek
2 jajka
bułka tarta
mąka
sól, pieprz
tłuszcz do głębokiego smażenia

wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowy. Jajka wbijamy na talerz, doprawiamy solą oraz pieprzem i rozkłucamy. Pieczarki jeśli mają długie nóżki to przycinamy je równo z kapeluszem, maczamy w jajku, obtaczamy w mące następnie ponownie w jaju a na końcu w bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Wyciągamy na ręcznik papierowy. Podajemy z ulubionym sosem, chlebem, surówkami.

pieczarki_panierowane1

3 KOMENTARZE

  1. Dobre są też mini kotleciki pieczarkowe – pieczarki pocięte na plasterki przed panierowaniem 🙂 Albo w ogóle kotleciki mielone z pieczarek są mega

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here