składniki:
2 jajka
2 łyżki posiekanych liści szpinaku
1 łyżka wody
sól, pieprz
odrobina tłuszczu do smażenia
wykonanie:
Jajka mieszamy z wodą na jednolitą masę. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą oraz pieprzem. Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wylewamy jajka ze szpinakiem i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy na ciepło z farszem szpinakowym.
składniki na farsz:
ok. 50 g świeżych liści szpinaku
1 ząbek czosnku
1/4 cebuli
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i zrumieniamy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek oraz posiekane liście szpinaku. Całość doprawiamy i dusimy, aż szpinak będzie miękki.