składniki na kruche babeczki:
300 g mąki
150 g masła
100 g cukru pudru
3 żółtka
odrobina proszku do pieczenia
wykonanie:
Foremki smarujemy masłem. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy foremkami, które wylepiamy ciastem.
składniki na bezę kokosową:
3 białka
190 g cukru pudru
100 g wiórek kokosowych
wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Do ubitych białek dodajemy wiórka kokosowe i mieszamy łyżką. Gotową nakładamy do babeczek. Pieczemy w ok. 170 st. C aż będą złociste korpusy. Upieczono odstawiamy w foremkach. Dopiero wystudzone wyciągamy z foremek. Czasami może się zdarzyć, że beza oddzieli się babeczki w takim przypadku nie przejmujemy się tym, do babeczki nakładamy trochę dowolnego dżemu i układamy bezę 🙂