ryba po japońsku

2411

składniki:
500 g filetów rybnych
200 g papryki konserwowej
200 g ogórków konserwowych
250 g cebuli
tłuszcz do podsmażenia cebuli
sól, pieprz

wykonanie:
Filety rybne oprószamy solą oraz pieprzem z obu storn i kroimy na kawałki ok. 4-5 cm. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na tłuszczu, aż będzie szklista. Paprykę i ogórki kroimy w paseczki. Wszyskie warzywa mieszamy ze sobą.

składniki na ciasto do panierowania ryby:

100 g mąki
60 g wody
70 g mleka
2 małe jajka

wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Kawałki ryby zamaczamy w cieście i smażymy, z każdej strony na rumiano.
1/2 część warzyw wykładamy na dno naczynia, układamy usmażoną rybę na, którą wykładamy pozostałe warzywa.

składniki na sos:
3 łyżki oleju
3 łyżki octu
1 i 1/2 łyżki cukru
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
100 g passaty pomidorowej
sól, pieprz

wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i zagotowujemy. Wystudzonym sosem polewamy przygotowane ryby z warzywami. Całość wstawiamy na noc do lodówki. Podajemy na zimno.


ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here