RSS

syrop z płatków róży

Czerwiec 18

syrop_z_rozy składniki:
100 g płatków róży
200 g cukru
sok z 1/4 cytryny
250 ml wody

wykonanie:
Wodę zagotowujemy z cukrem, dodajemy sok z cytryny. Płatki róży przepłukujemy, osuszamy i wkładamy do słoika. Całość zalewamy ciepłym syropem. Mieszamy, zakręcamy. Odstawiamy na 2-3 dni. Następnie całość doprowadzamy do wrzenia, zlewamy syrop różany, przelewamy do małych słoiczków i zakręcamy. Możemy dodatkowo za pasteryzować.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

 

Posted by on 18 czerwca 2016 in dodatki, napoje soki kompoty

Leave a comment

Tags: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *