jabłka pod chrupiącą kruszonką

    475
    [Głosów:0    Średnia:0/5]

    składniki:
    1 kg jabłek
    500 g wody
    100 g masła
    100 g cukru
    150 g mąki
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    wykonanie:
    Do naczynia miksującego Thermomix wkładamy masło, cukier, mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Mieszamy 8s/obr.6 kruszonkę przekładamy do innego naczynia. Do naczynia miksującego wlewamy wodę. Jabłka obrane, wydrążone i pokrojone w ćwiartki wkładamy na przystawkę Varoma. Gotujemy 15 min/Varoma*/obr.1. Piekarnik ustawiamy na 180 st.C. Podgotowane jabłka układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i posypujemy kruszonką. Pieczemy przez ok. 35-40 min.

    *Varoma – inaczej gotowanie na parze

    (Visited 267 times)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here