składniki:
80 g mąki
100 g cukru
140 g puree z dyni
70 ml oleju
1 jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
wykonanie:
Puree z dyni mieszamy z jajkiem, olejem oraz cukrem. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem oraz imbirem.Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25 min., do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Dynia to cudne warzywo. Można z niej zrobić wszystko 😀
Wspaniałe muffinki :d
Dziękuję 🙂
pięknie się prezentują , i na pewno są smaczne 🙂
Dziękuję 🙂 są pulchniutkie i pyszne 🙂 Polecam 🙂
Te babeczki są wspaniałe <3 dopiero w tym roku odkryłam ile dobroci można zrobić z dyni, polecam bo są pyszne!