śledzie z grzybkami

2669

składniki:
200 g śledzi w oleju
100 g marynowanych podgrzybków
100 g ogórków konserwowych
3 jajka
ok. 2 łyżki cebuli zalewy śledziowej
majonez
opcjonalnie:
pieprz
posiekana natka pietruszki

wykonanie:
Śledzie kroimy w cienkie plasterki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obierany i siekamy w kostkę. Ogórki i grzyby również kroimy w kostkę. Cebulkę drobno siekamy. W szklanej salaterce układamy warstwowo: 1/2 część śledzi, ogórki oraz jajka, następnie smarujemy majonezem, oprószamy pieprzem, wykładamy grzyby oraz pozostałą część śledzi. Na wierzch wykładamy cienką warstwę majonezu posypujemy posiekaną cebulką oraz pietruszką. Całość schładzamy w lodówce min. 2 godz.

.
.
.

sledzie_po_szlachecku

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here