ciasteczka owsiane z makiem i sezamem

2802

składniki:
200 g płatków owsianych
70 g mąki orkiszowej
30 g cukru, brązowego
1 łyżka miodu
3 jajka
100 g masła, miękkiego
30 g maku
50 g sezamu
1 łyżeczka proszku do pieczenia

wykonanie:
Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy jajka, miksujemy. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Całość odstawiamy na ok.15 min.  Następnie łyżeczką nabieramy porcję ciasta, formujemy w dłoniach kulkę wielkości orzecha włoskiego, układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy. Pieczemy na rumiano w 170 st. C przez ok. 10-15 min. po upieczeniu studzimy na kratce.

owsiane_mak2

1 KOMENTARZ

  1. Ciasteczka owsiane pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 160°C na funkcji termoobieg, na wysmarowanej maslem blaszce lub wylozonej papierem do pieczenia.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here