kruche ciasteczka kakaowe z migdałami

129
[Głosów:0    Średnia:0/5]

składniki:
200 g mąki orkiszowej lub pszennej
75 g cukru
150 g masła
1 żóltko
16 g cukru z prawdziwą wanilią
15 g kakao
100 g migdałów np. w słupkach

wykonanie:
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, cukier z wanilią, kakao, żółtko oraz masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy posiekane migdały i zagniatamy ciasto. Formujemy wałek, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie kroimy w plastry o grubości ok. 5 mm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 min. w 180 st. C.

(Visited 399 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here