domowe wafelki cytrynowe

7318

składniki:
1-2 opakowania wafli
200-250 g masła
250 g mleka w proszku (nie granulowanego)
250 g cukru lub wg własnego smaku
125 ml mleka, świeżego
ok. 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego lub wg własnego smaku

wykonanie:
Masło, świeże mleko oraz cukier umieszczamy w garnku. Wstawiamy na ogień, mieszamy go rozpuszczenia się masła oraz cukru. Doprowadzamy do zagotowania. Zestawiamy z ognia. Dodajemy ekstrakt cytrynowy oraz mleko w proszku i miksujemy na gładką masę. Gotową masą przekładamy wafle. Wkładamy do woreczka w którym był wafel i obciążmy np. deseczką. Pozostawiamy na ok. 2 godz. do zastygnięcia. Kroimy i podajemy.

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here