składniki:
250 g płatków owsianych
150 g masła
70 g cukru brązowego
70 g miodu
50 g aronii kandyzowanej Helio
60 g czarnej porzeczki kandyzowanej Helio
70 g orzechów (włoskich, laskowych)
opcjonalnie:
100 g czekolady, rozpuszczonej
wykonanie:
Masło, cukier o raz miód umieszczamy w rondelku, podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia się składników. Dodajemy płatki owsiane, posiekane orzechy, kandyzowaną aronię oraz kandyzowaną czarną porzeczkę i mieszamy. Całość przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21x25cm), wyrównujemy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 -20 min. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Opcjonalnie możemy polać czekoladą. Po całkowitym zastygnięciu, kroimy ostrym nożem np. na prostokąty.
wpis zawiera lokowanie produktu
Batony? Świetnie! Spokojnie można zabrać takie do pracy, szkoły. Dostarczą porządnej dawki energii i nasycą 🙂