domowe batony energetyczne z czarną porzeczką i aronią

    443
    [Głosów:7    Średnia:5/5]

    składniki:
    250 g płatków owsianych
    150 g masła
    70 g cukru brązowego
    70 g miodu
    50 g aronii kandyzowanej Helio
    60 g czarnej porzeczki kandyzowanej Helio
    70 g orzechów (włoskich, laskowych)
    opcjonalnie:
    100 g czekolady, rozpuszczonej

    wykonanie:
    Masło, cukier o raz miód umieszczamy w rondelku, podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia się składników. Dodajemy płatki owsiane, posiekane orzechy, kandyzowaną aronię oraz kandyzowaną czarną porzeczkę i mieszamy. Całość przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21x25cm), wyrównujemy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 -20 min. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Opcjonalnie możemy polać czekoladą. Po całkowitym zastygnięciu, kroimy ostrym nożem np. na prostokąty.

    wpis zawiera lokowanie produktu

    (Visited 186 times)

    1 KOMENTARZ

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here