czekoladowe ciasteczka bez pieczenia

2517

składniki:
200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
1/2 szklanki płatów owsianych lub musli
1/2 szklanki płatków corn-flakes
1/4 szklanki ziaren słonecznika
1/4 szklanki migdałów lub dowolnych orzechów

wykonanie:
Połamaną czekoladę przekładamy do woreczka zamykamy i umieszczamy w gorącej wodzie /ok. 85 st. C/. Pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5 min. aż czekolada całkowicie się rozpuści. W tym czasie w misce łączymy wszystkie suche składniki a następnie dodajemy roztopioną czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Za pomocą łyżeczek formujemy kulki /jedną nabieramy a drugą zsuwamy/, które układamy na papierze do pieczenia i lekko spłaszczamy.  Gotowe ciasteczka schłodzić w lodówce.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here