mus jabłkowy z mascarpone na szybki deser

    1797
    [Głosów:4    Średnia:3/5]

    składnik:
    2 duże jabłka
    sok z jednej cytryny
    2 łyżki miodu
    1/2 łyżeczki kardamonu
    200 g serka mascarpone
    1 wafelek w czekoladzie

    wykonanie:
    Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Przekładamy do rondelka, zalewamy sokiem z cytryny, dodajemy kardamon i dusimy ok 5-10 min., aż jabłka będą miękkie. Następnie zestawiamy z ognia, odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy łyżkę miodu i miksujemy blenderem na gładki mus. Serek mascarpone mieszamy z pozostałym miodem. Wafelek kroimy w paseczki. Do pucharka dajemy warstwę musu, warstwę serka a na wierzchu układam pokrojone wafelki.

    (Visited 3 078 times)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here