ekspresowe pączki angielskie na serku homogenizowanym

4210

składniki:
240 g mąki orkiszowej lub pszennej
300 g serka homogenizowanego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
tłuszcz do głębokiego smażenia
dodatkowo:
cukier puder
drobny cukier wymieszany z cynamonem

wykonanie:
Jajka dokładnie mieszamy z cukrem. Dodajemy do serka i mieszały do połączenia się składników. Następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę  proszkiem do pieczenia. Natłuszczonymi dłońmi odrywamy po kawałeczku ciasta, formujemy kuleczki i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Możemy również posługiwać się natłuszczonymi łyżeczkami, jedną nabieramy ciasto a drugą zsuwamy. Po usmażeniu wykładamy na talerze wyłożone papierowymi ręcznikami. Przed podaniem obsypujemy drobnym cukrem z cynamonem lub cukrem pudrem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here