czekoladowa jaglanka z suszoną morwą białą

1367

składniki:
60 g kaszy jaglanej
250 ml wody
50 ml mleka (dowolnego)
3 kostki czekolady
1 garść suszonej morwy białej Helio
2-3 orzechy włoskie
miód do smaku
owoce (truskawki, brzoskwinie, banan)

wykonanie:
Kaszę jaglaną płuczemy 2-3 razy a następnie przelewamy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy, aż wchłonie wodę i będzie miękka. Następnie dodajemy mleko oraz czekoladę, mieszamy i podgrzewamy chwilkę. Dosładzamy miodem. Opcjonalnie możemy zmiksować blenderem. Przekładamy do miseczki. Dodajemy morwę, pokruszone orzechy oraz ulubione owoce.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here