czekoladowa jaglanka z suszoną morwą białą

58
[Głosów:0    Średnia:0/5]

składniki:
60 g kaszy jaglanej
250 ml wody
50 ml mleka (dowolnego)
3 kostki czekolady
1 garść suszonej morwy białej Helio
2-3 orzechy włoskie
miód do smaku
owoce (truskawki, brzoskwinie, banan)

wykonanie:
Kaszę jaglaną płuczemy 2-3 razy a następnie przelewamy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy, aż wchłonie wodę i będzie miękka. Następnie dodajemy mleko oraz czekoladę, mieszamy i podgrzewamy chwilkę. Dosładzamy miodem. Opcjonalnie możemy zmiksować blenderem. Przekładamy do miseczki. Dodajemy morwę, pokruszone orzechy oraz ulubione owoce.

 

(Visited 150 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here