składniki:
200 g mąki
100 g wiórek kokosowych
1 jajko
120 g masła, miękkiego w temperaturze pokojowej
150 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 g czekolady mlecznej
50 g czekolady gorzkiej
1 szczypta soli
opcjonalnie:
1 łyżeczka likieru kokosowego
wykonanie:
Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy jajko oraz sól, miksujemy. Następnie dodajemy wiórka kokosowe, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz opcjonalnie likier. Miksujemy. Na końcu dodajemy posiekane czekolady i mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego (ok. 30 szt.), układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 15 min. w 170 st. C., na złoty kolor. Po upieczeniu studzimy na kratce.
Przepyszne, idealne, moje smaki 🙂