gofry z serkiem mascarpone

284
[Głosów:1    Średnia:5/5]

składniki:
150 g mąki
250 g serka mascarpone
2 jajka
150 ml mleka
1-3 łyżki cukru
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia

wykonanie:
Serek dokładnie mieszamy z mlekiem, jajkiem oraz olejem. Następnie dodajemy cukier, cukier z wanilią oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być gęstsze niż ciasto na naleśniki, jeśli ciasto jest za rzadkie dodajemy trochę mąki, jeśli jest za gęste dodajemy trochę mleka. Partiami pieczemy w rozgrzanej gofrownicy na rumiano (ok.12 szt. małych). Upieczone przekładamy na kratkę, nie układamy jeden na drugim, aby nie zwiotczały. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

(Visited 142 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here