PRL-owe ziemniaczki

3496

składniki:
120 g herbatników (użyłam 60 g herbatników i 60 g biszkopta)
100 g masła w temperaturze pokojowej
60 g cukru pudru lub do smaku
2 łyżki kakao
60 g rodzynek (moje je wcześniej namoczyć w alkoholu)
2-4 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub rumowego lub migdałowego
wiórka kokosowe do obtoczenia
opcjonalnie można do masy dodać posiekane orzechy lub nimi obtoczyć kuleczki

wykonanie:
Herbatniki kruszymy jak najdrobniej. Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy kakao i miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Z powstałej masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Gotowe schładzamy ok. 1-2 godz. w lodówce.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here