RSS

domowe czekoladki z masłem orzechowym

Marzec 24

czekoladki1  czekoladki3

składniki:
80 g czekolady mlecznej
30 g czekolady gorzkiej
2 łyżki masła orzechowego
1 płaska łyżka cukru pudru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

wykonanie:
Masło orzechowe mieszamy z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, lekko przestudzamy i smarujemy pędzelkiem ścianki oraz dno foremek. Formę wstawiamy na chwilę do lodówki, aby czekolada zastygła. Ręce zwilżamy wodą, nabieramy troszkę masła i wkładamy  do foremek a następnie zalewamy resztą czekolady. Całość wkładamy lodówki do stwardnienia.

 

Posted by on 24 marca 2015 in praliny

Leave a comment

Tags: , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *