RSS

kabanosy w cieście francuskim

Lipiec 09
kabanosy w cieście francuskim

kabanosy_w_ciescie_francuskim
składniki:

ok. kabanosów
1 ciasto francuskie
ok. 50 g sera żółtego
suszone oregano
1 jajko
dodatkowo:
ketchup

wykonanie:
Ciasto francuskie rozwijamy lekko rozwałkowujemy i kroimy na paski o szerokości ok. 1 – 1 i 1/2 cm. Każdego kabanosa owijamy paskiem ciasta. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozbełtanym jajkiem, oprószamy oregano i startym serem. Pieczemy ok. 15 min. w 180 st. C. Podajemy np. z ketchupem.

 

Tags: , , , , ,

One response to “kabanosy w cieście francuskim

  1. klefajstos01

    9 lipca 2015 at 18:18

    Bardzo, ale to bardzo rzadko odwiedzam jakiekolwiek blogi, ale ten mi się bardzo podoba :))

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *